STEGU burkolatok és dekorációs elemek

STEGU burkolatok és dekorációs elemek

A STEGU burkolatok egyesítik magukban a természetes nyersanyagokat és a legmodernebb építőipari technológiákat. A kiváló minőségű anyagok tökéletesen adják vissza a természetben előforduló színeket és formákat. Ugyanakkor a teljes gyártási folyamat során környezetbarát technológiát alkalmaznak, ugyanis mind a kültéri, mind a beltéri burkolat előállításnál nincs szükség égetésre. Ennek köszönhetően nincs károsanyag kibocsátás és hulladékanyag.

A kültéri falburkolat természetes kőzúzalék, beton, valamint a legjobb minőségű európai szabványoknak megfelelő színezékek és adalékanyagok felhasználásával készül.

A beltéri burkolat alapanyaga gipsz, melynek előnye a kisebb súly mellett a könnyű és gyors megmunkálhatóság. A homlokzatburkoló kövek felrakása a gyártó útmutatása szerint rendkívül gyors és egyszerű. A tégla és kőburkolat vághatósága és alakíthatósága miatt a munkálatok után megmaradó hulladékanyag minimális.

A STEGU díszburkolatok kiválóan alkalmasak épülethomlokzatok felújítására, átalakítására valamint új épületek díszítésére. A STEGU által kínált termékek széles szín-, minta-, formaválasztéknak, valamint a sarokelemeknek köszönhetően egyedi és természetes hatás érhető el mind kültéri, mind a beltéri felhasználás során.

Dekorációs díszburkolat

A STEGU dekorelemek segítenek megidézni az egykor virágzó kultúrák hangulatát.

A gipszből faragott képek az Ön otthonába is elhozzák a régi egyiptomi, görög, azték, inka és észak amerikai indián népek művészetét. A gipszből készült faliképek kézzel festettek, ezért garantált az egyedi és rusztikus hatás.

A STEGU díszburkolat a legmagasabb minőséget garantálja hosszú évtizedeken át.

STEGU kő burkolat

A STEGU kültéri kő utánzatú burkolatai természetes anyagokból, cement és terméskő felhasználásával készülnek.

A burkolólapok felidézik a természetben lévő különböző kövek alakját, színét és formáját.

Kiválóan alkalmasak kerítések építésére, lábazatok, kandallók díszítésére és egyedi stílusú lakások és üzlethelyiségek kialakítására.

A viszonylag könnyű elemeket elasztikus és diszperziós ragasztó felhasználásával ragaszthatjuk betonra, téglára, gázbetonra, YTONG-ra.

A Stegu gipsz alapú burkolat kizárólag nedvességtől védett helyen alkalmazható. A burkolat emulziós festékkel festhető, illetve különböző mechanikai megmunkálásra alkalmas, akár fűrésszel is.

Megfelelő (minőségi) ragasztó felhasználásával a gisz alapú elemek ragaszthatóak betonra, téglára, gázbetonra gipszkartonra.

A gyártó mind a kül-, mind a beltéri burkolatokhoz kínál sarokelemeket is, így az élek kialakítása vágások nélkül megoldható.

Beltéri kőburkolatok

Alaska

Alaska

Arena

Arena

Arena dekor

Arena dekor

Colorado

Colorado

Kreta 1

Kreta 1

Lascar

Lascar

Rimini

Rimini

Sicilia

Sicilia

Venezia

Venezia

Kültéri kőburkolatok

Aspen 1

Aspen 1

Aspen 2

Aspen 2

Etna 1

Etna 1

Etna 2

Etna 2

Calabria

Calabria

Etna 3

Etna 3

Etna 4

Etna 4

Imperia1

Imperia 1

Imperia 2

Imperia 2

Marseilles 1

Marseilles 1

Marseilles 3

Marseilles 3

Marseilles 6

Marseilles 6

Mexicana 1

Mexicana 1

Mexicana 2

Mexicana 2

Mexicana 4

Mexicana 4

Provenza

Provenza

Roma 1

Roma 1

Roma 2

Roma 2

Semeru

Semeru

Stegu tégla

burkolat

A STEGU tégla utánzatú burkolatai terméskőből, simított cementből és minőségi színezőanyagok felhasználásával készülnek, amelyek megfelelnek a

legmagasabb európai minőségi követelményeknek. Minden egyes elem kézzel formázott, ami megismételhetetlenné teszi a burkolat mintáját. A különleges gyártási eljárásnak köszönhetően az egyedi alakú darabok összhatása a felragasztás után teljesen egységes lesz.

Az elemek megfelelő illesztésével a klinkerhez képest sokkal kisebb munka és anyagköltség mellett érhető el a kívánt hatás.

A STEGU tégla burkolat felhasználási területe igen széles. Kül- és beltéri felületen egyaránt alkalmazható.

Megfelelő minőségi ragasztó felhasználásával rakható szigetelt lábazatokra, betonra, téglára, gipszkartonra, gázbetonra, YTONG-ra.

A könnyített anyagnak köszönhetően a polisztirol szigetelőkkel (nikecell) szigetelt házak (lábazatok) díszítésére is alkalmas.

Colima 1

Colima 1

Colima 2

Colima 2

Colima 3

Colima 3

Colima 4

Colima 4

Country 610

Country 610

Country 618

Country 618

Country 668

Country 668

Country 640

Country 640

Tegla 09-1

Tegla 09-1

Tegla 018-1

Tegla 018-1

Tegla 138-1

Tegla 138-1

Tegla 140

Tegla 140

Tegla 180-1

Tegla 180-1

Tegla 190-1

Tegla 190-1

Tegla 240

Tegla 240

Tegla 268

Tegla 268

STEGU dekorációs elemek

A STEGU dekorációk uralják a belső teret, egyedi hangulatot árasztanak, tökéletes kidolgozásukkal és kiváló minőségükkel mindenkit elbűvölnek.

A kézzel festett díszek között megtalálhatóak az ókori Egyiptomi, az antik Görög, és a titokzatos maja kultúrák jellegzetes motívumai is.

A STEGU DECOR elemeket modellgipszből, kézi festéssel gyártják, hátsó oldalukat kiegészítőleg a gipsz felületek alapozására szolgáló, vízben oldódó akril szerrel látják el.

A lapokat legjobb száraz, tiszta, egyenletes és alapozott felületre az Elastik ragasztó segítségével rögzíteni. Az elemek hátsó oldalát a megnövelt tapadás céljából egy drótkefével portalanítani kell. A ragasztót a kép hátoldalára hordjuk fel, 4-6 mm vastagon, vízszintesen a lapra és egyidejűleg függőlegesen a falra is. A lapot egyenletesen, a falhoz nyomjuk, majd könnyedén mozgatjuk addig a pillanatig, amíg a ragasztó oldalt kinyomódik. Ezután a lapot csavarok vagy fadarabok segítségével alátámasztjuk.

Több részből álló síkdombormű esetében (Anubis, Ramzes III.) a ragasztást alulról kezdjük, az első lapot legalább 24 óráig támasztjuk alá. Gipszragasztó használatánál a ragasztót a gipszlapra valamint a falra közvetlenül a felragasztás előtt 12 mm-es fésűvel egyenletesen kell felhordani. Minden lapot legalább 72 óráig alá kell támasztani, mivel a nedves ragasztó még megkötése után is szilárdságának csupán 30 %-ával rendelkezik. Az első két napon a lapokat megmozdítani tilos, mivel ez a ragasztó tapadását gyengíti. Néhány nap után a lapok a homlokzati burkolattal körberagaszthatók.

A Ramzes, Anubis, Nefertiti, Nechebet, Amon-Re, Tayr, Echnaton, Tutenchamon, Afrodyta, Pacal, Apollo, Balam, Jaguar típusú dekor díszburkolat rögzítése ragasztással történik, így a homlokzati lapokkal egységet képez. A dekorelemek képakasztóval, kampóval, szöggel történő felfüggesztését nagy súlyuk miatt a gyártó nem ajánlja.

Képek…

STEGU kiegészítők

Széles fugázó

Alkalmazása: klinkertégla, aljzatburkoló lemezek, stb. bármilyen típusú fugázandó területre alkalmas. Szilárd, ellenáll mindenfajta nedvességnek, fagyálló. Nem keni össze a felületet, csökkenti a hibákat (csatlakozási élek és fugák lezárását). Ideális érdesebb felületre is.

Fugázandó terület előkészítése: győződjünk meg, hogy a csatlakozó élek szárazak, portalanok.

A fugázó anyag előkészítése: tiszta vödörben többször kis mennyiségű vizet öntve folyamatosan keverjük, amíg homogén massza keletkezik. 10-15 percnél tovább ne keverjük. 3 kg porhoz kb. 0,25-0,3 liter vizet adjunk.

Fugázás: megfelelő hosszúságú fugázóléc segítségével kitöltjük a csatlakozási éleket, utána simítjuk. Nem szabad többször simítani, csillogásveszély miatt. A maradékot óvatosan kell letisztítani a felületről. A fugázott területet 48 óráig nem szabad kitenni tartós napsütésnek, nedvességnek. A fugák színe hígítással megváltoztatható.

Letölthető anyagok

  1. pdf

    STEGU kivitelezési útmutató

    STEGU kivitelezési útmutató

    Típus: pdf